torsdag 31 oktober 2019

Against slavery - for freedom

Slaveri, något som känns som det borde vara utrotat sen länge, är idag större än någonsin i historien. Miljontals människor som du och jag blir utsatta varje dag. Och bara 1% av alla offer blir räddade. Det värker i hela mig när jag tänker på det. 99% av alla dessa pojkar och flickor.., och kvinnor och män, får aldrig tillbaka sitt liv.
Så sjukt orättvist. Så äckligt.


Lördagen 19e oktober så hade vi Walk for freedom i Växjö för första gången. Walk for freedom organiseras av A21 Campaign (deras hemsida har massa bra info om människohandel och slaveri för den som är intresserad). De bekämpar helt enkelt problemet, och med walk for freedom så vill de sprida kunskap. Det är en tyst manifestation då man går igenom ens stad för att belysa problemet och säga att man inte är okej med att det ska vara såhär.


Jag fick äran att vara en av fotograferna denna dag. En promenad känns som en liten grej (kanske till och med töntig) - men ett stort problem av problemet är att många inte vet att slaveri och människohandel existerar. Och detta sprider kunskap. Ju fler som vet desto bättre. Ju fler som säger att det inte är okej desto bättre.

Kunskap som gör många mer försiktiga så att de själva inte hamnar i skiten och kunskap som gör att de som har möjlighet kan donera till arbeten som a21, så att de kan rädda fler än bara 1%. Och att lägga ut om det på sociala medier sprider ju ännu mer kunskap, som kan nås av människor över hela världen.

Här är en bild från A21 på 10 sätt du kan hjälpa till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar